top of page

Venkel-paprika quiche (koolhydraat-arm)

Ingrediënten:

Vulling:

· 1 venkelknol
· 2 paprika’s (rood en geel)
· Olijfolie
· Balsamico azijn
· 100 gram ricotta
· 3 eieren
· 100 ml slagroom
· 30 gram geraspte kaas
· 1 teentje knoflook
· Italiaanse kruiden
· Peper en zout
Deeg:
· 50 gram roomboter
· 50 gram chiazaad (of gebroken lijnzaad)
· 1 theelepel bakpoeder
· 200gram amandelmeel
· 2 eieren
· Snufje zout


Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden en vet een quichevorm in (28 cm doorsnede).

Smelt de roomboter op een laag vuur. Meng amandelmeel, eieren, gesmolten boter, bakpoeder en zout. Druk het deeg in de vorm en verdeel met een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in de korst. Bak de korst 10 min voor. Haal eruit en laat wat afkoelen.

Maak de venkelknol schoon en snijd in repen van 1 cm. Blancheer de repen 5 min in kokend water en laat uitlekken. Snij de ui en paprika fijn maar snij ook wat ringen voor de bovenlaag als garnering.

Fruit de ui, paprika (behalve de ringen) en de venkel 5 min in olie en voeg dan een scheutje balsamico toe. Laat 5 min smoren. Verdeel de groente over de bodem.

Klop de eieren los met slagroom, ricotta, knoflook, kruiden en zout en peper. Roer de geraspte kaas erdoorheen. Schenk dit mengsel over de groente en druk dan de paprika ringen in het beslag.

Bak de quiche in 30-40 min.

Lust je geen venkel dan kan je deze groente vervangen door broccoli, prei, champignons, spinazie of welke groente je ook maar lekker vind. De korst kan je vervangen door kant en klare hartige taartdeeg.


Smakelijk!

bottom of page